Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Има ли такси при ...
  • Кредити

  • Блог

  • Има ли такси при разглеждане и усвояване на кредит

Има ли такси при разглеждане и усвояване на кредит

0601 / 2023
През 2023 година почти няма човек, който да не е ползвал какъвто и да било кредит – потребителски, ипотечен или най-малкото стоков за изплащане на електроуред, например. Оказва се обаче, че много хора не са запознати с условията и таксите и всъщност не знаят какво точно плащат, когато вземат пари на заем.

Такси при разглеждане и усвояване на кредит 

Все по-често виждаме реклами от различните кредитни институции, които предлагат бързо усвояване на кредит. Има обаче известни условия, на който кредитоискателят трябва да отговаря, за да го получи. Ниската лихва, не е достатъчна, за да бъде един заем изгоден. Имайте предвид, че независимо дали ще кандидатствате в банкова или небанкова институция, при много от тях ще срещнете такси, на които трябва да обърнете внимание:
  • Такса за кандидатстване – покрива разглеждането и обработката на необходимите документи;
  • Оценка на кредитоспособността – дължима е, за да се направи оценка на кредитоспособността ви - проверки в ЦКР, НАП и т.н.;
  • Такса за усвояване – може да бъде фиксирана или процент от сумата и се удържа след като бъдете одобрени;
  • Месечна такса за обслужване – тя се удържа всеки месец.
Често ще срещнете едни и същи такси с различни имена, може дори да не ви обърнат внимание на някои от тях, докато не настъпи моментът, в който да подпишете договор. Съветваме ви винаги да искате подробна информация от консултанта какви са дължимите такси.

Кредит от Креди Йес

Креди Йес е компания, която държи на коректните отношения с потребителите. При кандидатстване и усвояване на кредит не се начисляват никакви допълнителни такси и комисионни. Избирате сумата и периода, а вноската ви е една и съща, за да може да планирате бюджета си спокойно.
Можете да кандидатствате за заем навсякъде и по всяко време, като може да направите това по няколко начина:
  • Онлайн в нашия сайт – попълвате и изпращате кратка заявка; 
  • Чрез приложението на CrediYES - необходимо е да го свалите и да се регистрирате. С него ще имате достъп по всяко време до вашия кредит – можете да следите задължението си, да го изплащате или да кандидатствате за рефинанс;
Ако все пак сте традиционалист и предпочитате контакта лице в лице със служител, който да ви обясни всичко, то тогава може да посетите наш офис, като Креди Йес има клонова мрежа от над 90 филиала в цялата страна.
Научете повече за кредити за пенсионери
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация