Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Ипотечен кредит с ...
  • Кредити

  • Блог

  • Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво ще ви спести - 1-ва част

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво ще ви спести - 1-ва част

1203 / 2024

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – изясняване на понятията 

Преди да поговорим за ползите от вземането на ипотечен кредит с фиксирана лихва и за нежеланите ситуации, които би ви спестил, трябва да кажем какво точно означава ипотечен кредит с фиксирана лихва. Или да направим кратко изясняване на понятията, свързани с ипотечен кредит с фиксирана лихва. Тези понятия всъщност са две основни – първото е „ипотечен кредит“ а второто – „фиксирана лихва“. Нека да изясним какво се крие зад всяко от съответните понятия, свързани с ипотечен кредит с фиксирана лихва. В следващите редове ще разгледаме всяко едно от тези понятия по отделно за по-голяма яснота.
Ипотечен кредит с фиксирана лихва - същност 1
                                     Ипотечен кредит с фиксирана лихва - същност

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво е ипотечен кредит

Първата отличителна характеристика на всеки ипотечен кредит с фиксирана лихва е, че той е заем срещу ипотека на имот. Тоест кредит, за който потребителят може да кандидатства срещу предоставяне на обезпечение с недвижим имот. Недвижим имот, за който голяма част от кредиторите не поставят никакви ограничения – може да бъде жилищен обект, търговски обект, земеделска земя и т.н. Какво печели потребителят от предоставяне на подобно обезпечение? То е неговата гаранция пред кредитора, че дължимите средства ще бъдат погасени. Съответно при такава гаранция кредиторът е склонен да отпусне кредит с по-голям размер, дори въпросният потребител да не е с особено изрядна кредитна история. 

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво е фиксирана лихва 

Второто важно понятие, свързано с услугата „Ипотечен кредит с фиксирана лихва“, е понятието „фиксирана лихва“. Това е лихва, която си остава еднаква до края на погасителния период. Тоест при вземане на ипотечен кредит с фиксирана лихва, вие ще сте сигурни, че тя няма как да бъде променена от кредитора, защото той няма такова право. Когато потребителят знае, че лихвата ще е една и съща през целия погасителен период, това му дава много повече спокойствие, както и възможност да си направи прецизни изчисления във връзка с погасяването. Или казано с други думи – вашата вноска няма да се променя, тъй като лихвата по заема няма да се променя.

Разгледайте и страницата ни за ипотечен кредит калкулатор

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – изясняване на понятията

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво е ипотечен кредит

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво е фиксирана лихва 

Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация