Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Ипотечен кредит с ...
  • Кредити

  • Блог

  • Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво ще ви спести - 2-ра част

Ипотечен кредит с фиксирана лихва – какво ще ви спести - 2-ра част

1503 / 2024

Какви нежелани ситуации ще ви спести един ипотечен кредит с фиксирана лихва

Ако сте решили да кандидатствате за ипотечен кредит, ви препоръчваме да търсите оферти с фиксирана лихва. Плаващата лихва при такъв тип кредит би могла да ви създаде доста главоболия. Ето какви нежелани ситуации ще ви спести един ипотечен кредит с фиксирана лихва:
Ипотечен кредит с фиксирана лихва - оферти 1
Ипотечен кредит с фиксирана лихва - оферти
 
  • внезапна промяна на лихвата от страна на кредитора – вземането на ипотечен кредит с фиксирана лихва ще ви защити от внезапна промяна на лихвата. Вече отбелязахме, че когато лихвата е фиксирана, кредиторът няма право да я променя. Тоест при вземане на ипотечен кредит с фиксирана лихва ще си спестите ситуация, при която кредиторът внезапно увеличава лихвата, което увеличава месечната ви вноска и прави плащането й по-трудно за вас. Такава ситуация би била особено неприятна при ипотечните кредити, при които по принцип рисковете за потребителя са по-големи; 
  • загуба на собствеността върху вашия недвижим имот – загубата на собствеността върху вашия недвижим имот е именно един от тези рискове, които имаме предвид и които ще избегнете при вземане на ипотечен кредит с фиксирана лихва. Опасността от подобно развитие е напълно реална, ако не върнете навременно и коректно взетия ипотечен кредит. В случай обаче, че кредиторът внезапно повиши лихвата, това може сериозно да ви възпрепятства по отношение на вашите усилия за навременно и коректно връщане. Така че по-добре се насочете към ипотечен кредит с фиксирана лихва, за да нямате подобни затруднения и да не се стига до ситуация, в която собствеността върху недвижимия имот ще ви бъде отнета. 
  • нужда от рефинансиране и попадане в дългова спирала – за да избегнат загубата на собствеността върху своя недвижим имот, някои потребители се насочват към опцията за рефинансиране на проблемния ипотечен кредит. Това обаче води със себе си друг риск, а именно рискът от попадане в безкрайна спирала от дългове. Помнете, че най-добрият вариант за вас е да бъдете способни да изплатите коректно и навременно вашият заем. Ще увеличите шансовете си да го направите, ако изберете ипотечен кредит с фиксирана лихва. 

Разгледайте и страницата ни за ипотечен кредит калкулатор
 

Какви нежелани ситуации ще ви спести един ипотечен кредит с фиксирана лихва

Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация