Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Как да пътувам евтино

Как да пътувам евтино

0911 / 2022
Хората много обичат да пътуват, а най-любимите пътешествия са ваканциите и почивките със семейство и приятели. За съжаление напоследък все по-трудно успяваме да си организираме такива, поради инфлацията, която изяжда бюджета ни твърде бързо. Но има ли шанс да продължим да пътуваме при това евтино?

Сайтове за евтино настаняване

Пътуването и настаняването са най-големите пера по време на почивка, затова е добре да ги организираме, така, че да съкратим разходите на максимум.
Търсейки място за настаняване ви съветваме да разгледате повече сайтове, предлагащи тази услуга. Ще намерите различни оферти от едно и също място, някои значително по-добри от други.
Напоследък все по-често се срещат платформи, които събират на едно място предложения от цял свят на хора, които отдават домовете си или помещения за малко или никакви пари. 

Как да пътувам евтино в България

Разгледайте сайтовете на туристическите агенции, които предлагат различни екскурзии за опознаване на родината – транспорт и настаняване.
Ако не желаете да се съобразявате с предварително разчертана програма и още десетки хора, при пътуване в България може би най-добрият вариант си остава автомобилът, тъй като до повечето забележителности, намиращи се извън градските центрове, няма осигурен транспорт. Винаги можете да използвате алтернативни варианти за придвижване по родните пътища, но те най-вероятно ще ви струват загубено време. 

Евтино пътуване в чужбина

Купете си самолетния билет в последния момент. Това може и да ви звучи не особено сигурно, но много често авиокомпаниите пускат значително по-евтино последните места в самолета, за да могат да запълнят целия полет. Минусът тук е, че няма как от рано да планирате пътуването и багажът ви буквално трябва да е готов за тръгване.
Ако предпочитате всичко да ви бъде разчертано по график, то тога ви съветваме да започнете с търсенето на евтин билет поне 6 до 8 седмици по-рано. 
Опитайте да пътувате само с ръчен багаж, така ще си спестите не само пари, но и чакането на опашките при чекиране и пристигане, да не говорим за възможността той да бъде изгубен.

Как да пътувам евтино - CREDI YES

Съвети за евтино пътешествие от Креди Йес

Ако послушате дори един от тези съвети, ще спестите не малко пари:
  • Изберете място за настаняване далеч от туристическите центрове – там цените са завишени, както за нощувки, така и за ресторанти и магазини. Настанете се в покрайнините и разпитайте местните къде може да се храните качествено на добра цена;
  • Билети с намаление – потърсете евтини билети за градския и междуградския транспорт. Предлагат се комбинирани за няколко пътувания, дневни или колективни билети в случай, че сте група;
  • Комбинирани билети за музеи и забележителности – Много градове предлагат билет за посещение на няколко забележителности. Цената им е в пъти по-малка отколкото, ако купувате за всяка забележителност отделно. Можете да се огледате  за безплатни пешеходни обиколки и забележителности с безплатен вход;
  • Пътуване извън сезона – организирайте вашата ваканция в месеците от октомври до април. Ще спестите пари, наслаждавайки се на по-спокойна почивка.

Още идеи за евтино пътуване

Предлагаме ви и още няколко по-нестандартни идеи за пътуване почти без пари:
  • Пътуване на стоп – това разбира се, не е опция, ако имате деца, но е страхотно изживяване с приятели. Може да изминете стотици километри без да похарчите и стотинка за гориво;
  • Споделено пътуване – пътувате с кола, споделяйки разходите си с други хора. В последните години този метод на пътуване стана много популярен и има създадени много платформи, чрез които да намирате спътници;
  • Работа на път – ще се учудите колко хора предлагат подслон срещу работа. Работите по няколко часа на ден, а през другото време опознавате района. Това е добър вариант да се запознаете освен с туристическата част и с културата, традициите и нравите на посетеното място, а защо не и да създадете приятелства.
Въпреки тези съвети, вие имате мечтана дестинация, за която не ви достигат средства? Ние с радост ще подпомогнем вашето пътуване с потребителски кредит от 100 до 5000 лв. с изплащане на равни месечни вноски.


Научете повече за бързи кредити без трудов договор
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация