Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Как да си набавим ...
  • Кредити

  • Блог

  • Как да си набавим допълнителни доходи – идеи за втора работа

Как да си набавим допълнителни доходи – идеи за втора работа

2406 / 2022
Много хора по една или друга причина често си задават въпроса как да си намерят втора работа, за да увеличат своите доходи. Възможностите за това са разнообразни и зависят най-вече от индивидуалните способности, нагласа и свободно време. В тази статия сме подбрали само една малка част от вариантите да си изкарате допълнително пари.

Работа на свободна практика

Това е предпочитан метод за осигуряване на доходи. Работещите на свободна практика не са обвързани с конкретна компания, те работят в различни фирми и по различни проекти. Такива могат да бъдат редактори, графични дизайнери, копирайтъри, маркетингови специалисти, програмисти и други. Те поемат ангажимент с определен срок или за извършването на определена услуга, работното им време често е гъвкаво и те сами го определят, като обикновено извършват това от дома си.

Втора работа в сферата на услугите

В тази сфера професиите са десетки. Втора работа можете да търсите в областта на търговията, обслужване на клиенти, хотелиерството и ресторантьорство. Често те са на непълен работен ден или на график. Възможно е заетостта да е сезонна, но доходите са добри.

Сезонни работни места

Сезоните, в които се търси най-много работна ръка, са лятото и зимата. Много хора, най-вече младите, лятото са на морето, а зимата в някой зимен курорт и така запълват целогодишно бюджета си. Ако живеете по българското Черноморие, спокойно можете да обиколите хотелите и ресторантите и да говорите за почасова заетост, бързо ще намерите втора работа, макар и за няколко месеца, а с доходите ще си осигурите допълнителни средства.

Как да си набавим допълнителни доходи – идеи за втора работа - CREDI YES

Още няколко идеи за увеличаване на доходите с втора работа

Ако ви е интересно, можете да правите маркетингови проучвания срещу заплащане или да заработвате като таен клиент, често търсени са и хора за правене на анкети.  Имайте предвид, че няма как да бъдат описани всички категории и варианти за втора работа, но ние ви предлагаме няколко други професии, които спокойно могат да бъдат практикувани:
  • доставки по домовете – напоследък все по-актуални стават приложенията, предлагащи този тип услуга, съответно се търсят и изпълнители;
  • тестване на продукти – много компании търсят хора, които да тестват продуктите им и след това да пишат коментари за тях;
  • преводи – в случай, че владеете много добре даден език, можете да разгледате предложенията в преводаческите агенции, там задачите имат определен срок за изпълнение;
  • кредитен консултант – Креди Йес е компания, която развива и разширява дейността си постоянно, което от своя страна води до търсенето на кадри за позицията кредитен консултант. Ставайки част от нашия екип, вие ще предлагате нашите продукти и услуги в свободното ви време и според собствените ви ангажименти, а освен това получавате възможност за неограничено развитие, както в кариерно, така и във финансово направление. През последните години позицията Кредитен консултант се утвърди като професия, осигуряваща допълнителни доходи на хиляди хора в страната.
Научете повече за кредити без поръчител
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация