Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Какво се случва при ...
  • Кредити

  • Блог

  • Какво се случва при неплащане на потребителски кредит

Какво се случва при неплащане на потребителски кредит

3003 / 2022
Какво се случва при неплащане на потребителски кредит - CREDI YESКогато човек изпита финансови затруднения, иска да направи инвестиция или желана покупка, понякога прибягва до вземането на бърз заем. Но какво се случва при неплащане на задължението и какви са последствията за кредитополучателя. Ако веднъж сте си изградили репутация на лош платец и нелоялен партньор, това може да доведе до неблагоприятни последствия за вас.
 

Лошо ЦКР

Нито една банка или кредитна институция не гледа с добро око на хора, които имат влошена кредитна история. Много хора, най-често по-младите не осъзнават последствията, които ще настъпят, ако не обслужват задълженията си. Те трябва да са наясно, че след време може да им се наложи да вземат кредити за по-сериозни неща, които е възможно да им бъдат отказани, поради неплащане на предишни задължения. Просрочените заеми влошават кредитната история и намаляват шансовете за бъдещо кредитиране. Ако кредитното ви досие не е добро, могат да ви бъдат поставени допълнителни условия и оскъпявания, да бъдат изискани поръчители или директно да ви откажат заем. Запомнете, че информацията в ЦКР се съхранява пет години, затова подхождайте отговорно към дълговете си.

Кога кредитът става съдебен

Започне ли клиентът да забавя и не плаща месечните си вноски, той изпада в просрочие. Тогава кредиторът започва да напомня за задълженията, описани в договора. Съветваме ви да говорите с него, за да намерите заедно оптималния вариант за двете страни. Неразумно е да се криете и да не отговаряте на телефонните обаждания, това само може да влоши проблема и да ви превърне в рисков длъжник.
В случай, че не изплащате кредита си, по закон финансовата институция има право да започне процедура по принудително събиране. Стигне ли се до съдебни процедури, освен дълга ще се наложи допълнително да плащате съдебни такси, както и хонорари на адвокати.

Съвети от Креди Йес

Първо ви съветваме да вземате такава сума, която ви е необходима, а не по-голяма, за да плащате лихви само на целево изхарчени пари.
Винаги обмисляйте добре финансовото си състояние, опитвайте се да заделяте вноската си предварително, за да не изпадате в ситуации, в които нямате възможност да погасявате заема си. Ако все пак имате затруднения, свържете се с вашия обслужващ офис.
Всеки може да изпадне във време на неплатежоспособност, породено от обстоятелства с краткосрочен интервал от време и това да доведе до вземането на последователни кредити и тяхното неплащане. Ако имате няколко заема, помислете за обединението им в един, което ще намали месечния ви разход по задълженията. Можете да разгледате условията, които Креди Йес предлага и да се консултирате с нашите консултанти относно възможностите.
Не забравяйте също, че много компании предлагат програми за лоялност, които осигуряват преференциални условия, възможност за по-високи суми при облекчени условия, по-ниски вноски и мигновено одобрение. Съветваме ви, когато се обвържете с някоя компания да бъдете лоялен клиент, за да се възползвате по-добри условия, а не от липса на такива.


Вземете потребителски кредитс един клик
Научете повече за бързи кредити с лошо цкр
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация