Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Кредит с ипотека на имот ...
  • Кредити

  • Блог

  • Кредит с ипотека на имот – въпроси и стъпки за следване - 1-ва част

Кредит с ипотека на имот – въпроси и стъпки за следване - 1-ва част

1402 / 2024

Кредит с ипотека на имот – същност на услугата

Кредит с ипотека на имот
Кредит с ипотека на имот - същност
Кредит с ипотека на имот представлява кредит, за чието получаване се налага потребителят да представи обезпечение. Обезпечение под формата на ипотека на недвижим имот, който може да бъде жилищен, бизнес обект или дори земеделска земя. При представяне на подобно обезпечение потребителят има възможност да получи кредит с големи размери, дори и кредитната му история да не е особено добра. През последните няколко години услугата „Кредит с ипотека на имот“ се употребява широко от потребители, които си купуват ново жилище. Използвайки въпросния кредит с ипотека на имот, те могат да си купят въпросното жилище и след това, ако успешно погасят кредита, жилището да си остане в техни ръце. Има обаче и кредити с ипотека на имот, който се отпускат само срещу обезпечение на имот, който вече е ваше притежание.

Какви въпроси да си зададете преди вземането на  кредит с ипотека на имот  

 
Въпросите, които би следвало да си зададете преди вземането на кредит с ипотека на имот, са много. Все пак има няколко въпроса, които са от най-голямо значение, и ще ви ги представим в следващите редове:
  1. Сигурни ли сте, че ще можете без затруднения да изплатите кредита? – Трябва да сте уверени в положителния отговор на този въпрос. Защото тук не става въпрос за стандартен кредит, а за кредит с ипотека на имот. Каква е разликата? Разликата е, че при вземане на кредит с ипотека на имот вие залагате собствения си недвижим имот като обезпечение. И ако не успеете да погасите навреме взетия кредит с ипотека на имот, е възможно да загубите съответния имот. Така че се уверете, че финансите ви са достатъчно стабилни и няма да ви предадат в рамките на периода за погасяване.
  2. Способни ли сте да спазвате финансова дисциплина за толкова дълго време? – Това също е въпрос, който е добре да си зададете преди вземане на кредит с ипотека на имот. Защото в крайна сметка погасяване на  кредит с ипотека на имот няма как да стане за 2-3 месеца. Тук сумите са по-големи и съответно е необходим по-дълъг период за погасяване, може и няколко години. Трябва да сте достатъчно сигурни в себе си. Да сте уверени, че можете наистина да спазвате финансова дисциплина толкова дълго време, за да изплатите успешно взетия кредит с ипотека на имот.
  3. Имате ли резервен план? – Хубаво е да имате и резервен план, в случай че нещо по отношение на изплащането на взетия кредит с ипотека на имот се обърка. Например опция за рефинансиране на съответния кредит с ипотека на имот или на част от него, предоговаряне на условията по заема. Резервният план или т.нар. план Б е от изключително голямо значение за всеки потребител, който е решил да прибегне до вземане на кредит с ипотека на имот.
 

Изчислете с ипотечен кредит калкулатор

Кредит с ипотека на имот – същност на услугата

Какви въпроси да си зададете преди вземането на кредит с ипотека на имот

Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация