Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Кредити с фиксирана ...
  • Кредити

  • Блог

  • Кредити с фиксирана лихва – кои са техните преимущества - 1-ва част

Кредити с фиксирана лихва – кои са техните преимущества - 1-ва част

1306 / 2023

Кредити с фиксирана лихва – какво представляват

Преди да поговорим по-конкретно за основните преимущества на предлаганите на пазара кредити с фиксирана лихва, нека да изясним какво всъщност представляват този тип кредити. Става въпрос за кредити, при които лихвата се фиксира в момента на сключване на договора между кредитора и потребителя, и не се променя в рамките на целия период, определен за погасяване. Ако държите на спокойствието и сигурността, определено бихме ви препоръчали да се насочите към оферти за кредити с фиксирана лихва. В следващите редове ще разберете защо.  
Кредити с фиксирана лихва - качество 1
Кредити с фиксирана лихва - качеството е гарантирано

Основните преимущества на кредити с фиксирана лихва   

Няколко са основните преимущества на кредити с фиксирана лихва, върху които ще се спрем. Сред тези преимущества на кредити с фиксирана лихва са именно спокойствието и сигурността в рамките на целия период за погасяване на кредита, възможността потребителят да защити по-добре своите интереси, както и приложимостта на този механизъм и при кредити с по-големи залози, каквито са например ипотечните такива. Ето малко повече информация за всяко от споменатите преимущества на кредити с фиксирана лихва: 
  1. Основните преимущества на кредити с фиксирана лихва: Спокойствие и сигурност – насочвайки се към оферти за кредити с фиксирана лихва, вие ще си гарантирате спокойствие и сигурност в рамките на целия период, определен за погасяване на кредита. Няма да се притеснявате, че в даден момент кредиторът би могъл да промени лихвения процент на база пазарни тенденции или други съображения. Понякога подобни промени, срещани при кредитите с плаваща лихва, е възможно да създадат сериозни проблеми за потребителите.  
  1. Основните преимущества на кредити с фиксирана лихва: Възможност да защитите по-добре своите интереси – предлаганите на пазара оферти за кредити с фиксирана лихва ви дават възможност да защитите по-добре своите интереси. Какво точно имаме предвид? Ако преди кандидатстването за кредита вие сте сигурни, че лихвата по него няма да се променя и съответно погасителните вноски ще са еднакви за целия период, ще ви е много по-лесно да определите размер на съответните вноски, който ви устройва. Ще можете да си направите ясен план за погасяването на кредита, при който това погасяване да се осъществи безпроблемно и без да повлияе по някакъв начин на нормалния ви живот и ежедневие. 
  1. Основните преимущества на кредити с фиксирана лихва: Приложимост на механизма и при кредити с по-голям залог за потребителя – механизмът на разглежданите дотук в текста кредити с фиксирана лихва е приложим и при кредити, при които залогът за потребителя е значително по-голям. Пример за такъв тип кредити са ипотечните. Те са обезпечени с недвижим имот, затова е добре, потребителят да се справя с навременното и коректно погасяване на своите задължения. Определено е по-добре лихвата да е фиксирана, за да няма неприятни изненади за вас в рамките на погасителния период. 

Разгледайте предложенията ни за кредит до заплата.

Кредити с фиксирана лихва – какво представляват?
Основните преимущества на кредити с фиксирана лихва
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация