Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Кредити срещу ипотека – ...
  • Кредити

  • Блог

  • Кредити срещу ипотека – всичко, което трябва да знаете за тях - 1-ва част

Кредити срещу ипотека – всичко, което трябва да знаете за тях - 1-ва част

0209 / 2023

Какво наричаме кредити срещу ипотека

Кредити срещу ипотека - мнения 1
Кредити срещу ипотека - мнения и полезни съвети
Кредити срещу ипотека наричаме кредити, отпускани срещу обезпечение с недвижим имот. В повечето случаи няма строги ограничения по отношение на типа на недвижимия имот, който би могъл да се използва за подобен тип обезпечение. Това може да бъде жилищен имот, търговски обект или пък земеделска земя. Възможно е недвижимият имот да бъде собственост на лицето, кандидатстващо за кредит, както и на трето лице, което се е съгласило да го ипотекира в негова полза. В следващите редове ще представим накратко тези детайли на предлаганите на пазара  кредити срещу ипотека, които най-много интересуват потребителите. 

Кредити срещу ипотека – какво получава потребителят срещу обезпечението с недвижим имот

Разбира се, ипотекирането на недвижим имот си е вид риск, който потребителят поема. В замяна на този риск обаче той получава няколко доста важни неща. Ето кои са те:
  • кредити срещу ипотека – какво получава потребителят: възможност за получаване на по-голяма сума – една от основните характеристики на предлаганите на пазара кредити срещу ипотека е именно това, че се отличават с по-големи размери. Към кредити срещу ипотека обикновено се насочват потребители, които се нуждаят от по-сериозна финансова подкрепа и на които сравнително малък по своите размери кредит не би им свършил никаква работа. Става въпрос за сериозна финансова подкрепа, изразяваща се в размер на кредита около 5000 лева и нагоре. За да отпуснат подобни суми, кредиторите често изискват ипотекиране на недвижим имот с оглед защита на своите интереси и гаранция, че кредитът наистина ще бъде погасен.
  • кредити срещу ипотека – какво получава потребителят: по-дълги срокове за погасяване – предлаганите на пазара кредити срещу ипотека се отличават не само с големи размери, но и с по-дълги срокове за погасяване. Срокове за погасяване на кредити срещу ипотека, които в някои случаи могат да достигнат до 5 години. По този начин се дава възможност да се договорят месечни вноски, които са адекватни и съобразени с финансовите възможности на потребителя и с получаваните от него доходи. Последното осигурява спокойствие и сигурност на потребителите, и прави процеса по погасяване на взетите кредити срещу ипотека доста по-плавен и безпроблемен.

Изпробвайте нашия ипотечен кредит калкулатор.

Какво наричаме кредити срещу ипотека?
Кредити срещу ипотека – какво получава потребителят срещу обезпечението с недвижим имот?
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация