Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Кредити срещу ипотека – ...
  • Кредити

  • Блог

  • Кредити срещу ипотека – всичко, което трябва да знаете за тях - 2-ра част

Кредити срещу ипотека – всичко, което трябва да знаете за тях - 2-ра част

0509 / 2023

Кредити срещу ипотека – кои рискове трябва да се вземат под внимание?

 
Кредити срещу ипотека - предимства 1
Кредити срещу ипотека - предимства на услугата
Потребителят трябва да обърне внимание също така на рисковете, които се отварят пред него при вземане на кредити срещу ипотека. Тези рискове на кредити срещу ипотека е необходимо да бъдат правилно преценени, за да не се стига до неприятни ситуации. Вижте какви рискове на кредити срещу ипотека имаме предвид: 
 
  • рискове на кредити срещу ипотека: риск от загуба на недвижим имот – недвижимите имоти, използвани от потребителите като обезпечение, е възможно да бъдат загубени при несправяне с навременното и коректно погасяване на взетите кредити срещу ипотека. Така че преди да кандидатствате за кредити срещу ипотека, ви съветваме много внимателно да прецените какъв е рискът, дали сте сигурни във възможностите си за успешно изплащане и какъв недвижим имот можете да си позволите да ипотекирате.     
  • рискове на кредити срещу ипотека: риск от попадане в дългова спирала – при проблеми с погасяването на взетите кредити срещу ипотека някои потребители, за да неутрализират риска от загубата на недвижим имот, вземат решение да рефинансират своя настоящ кредит с нов такъв. Това обаче крие друг риск, а именно риск от попадане в безкрайна спирала, при която един дълг се заменя с друг. Поради тази причина е много по-добре да сте внимателни и отговорни при вземането на кредити срещу ипотека и предварително да сте сигурни, че ще можете да ги погасите.
  • рискове на кредити срещу ипотека: риск от финансово ощетяване – рискът от финансовото ви ощетяване при избиране на ненадеждни кредитори винаги е налице, независимо дали вземате кредити срещу ипотека или пък други видове кредити. Затова трябва предварително да проучвате репутацията на въпросните кредитори и да преглеждате потребителски мнения и оценки за тях. Не се доверявайте на кредитори, чиито оферти за кредити срещу ипотека включват недостатъчно ясни условия или пък допълнителни такси. 

Изпробвайте нашия ипотечен кредит калкулатор.

Кредити срещу ипотека – кои рискове трябва да се вземат под внимание?
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация