Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Може ли да се изтегли ...
  • Кредити

  • Блог

  • Може ли да се изтегли кредит с лоша кредитна история

Може ли да се изтегли кредит с лоша кредитна история

0807 / 2022
Наложило ви се е да изтеглите кредит в момент на нужда, но поради едни или други обстоятелства сте спрели да плащате или сте започнали да закъснявате с вноските. Това неминуемо ще доведе до влошаване на вашето кредитно досие в Централния кредитен регистър (ЦКР), което трудно се заличава и ще ви създаде проблеми в случай, че в бъдеще ще имате необходимост отново да вземете пари назаем.
Преди да пристъпите към кандидатстване за кредит добре обмислете това решение и преценете, защото настоящият момент на нужда може да доведе до невъзможност да обслужвате вашето задължение.

Може ли да се изтегли кредит с лоша кредитна история - CREDI YES

Какви са последствията при лоша кредитна история

Независимо дали банкови или небанкови финансови институции, кредиторите и колекторските фирми подават информация към ЦКР, когато даден кредит е необслужван и в просрочие, което от своя страна прави кредитополучателя некоректен платец. Последствията неминуемо ще доведат до трудно или дори невъзможно отпускане на заем в близко бъдеще.

Заличаване на кредитна история в ЦКР

Изпадането в неплатежоспособност, дори и с краткосрочен интервал от време може да изиграе лоша шега на всеки. Просрочените заеми намалят шансовете ви за отпускане на нови заеми. Тук идва и въпроса как да се направи заличаване на историята в ЦКР. Независимо дали задълженията са погасени, щом клиентът е имал периоди на просрочие повече от 30 дни в рамките на последните 60 месеца, при справка в ЦКР те са видими в раздел „Просрочия по активни и по погасени кредити”. Заличаването се случва автоматично след изтичане на 5-годишен срок за всеки един заем, но не по-рано.

Мога ли да изтегля кредит с лошо ЦКР

Разбира се, че можете да изтеглите кредит, дори и с лоша кредитна история, но това зависи от степента на задлъжнялост и цялостното ви финансово състояние. Имайте предвид, че съществуват кредитиращи компании, които предлагат продукти за хора с негативна кредитна история, но те не са много и трябва да сте много внимателни, защото обикновено са с по-висока лихва, а сумите, за които ще получите одобрение ще бъдат значително по-малки, в сравнение с тези, които биха ви предложили, ако бяхте коректен платец.
Могат да ви бъдат поставени допълнителни условия, например да дадете обезпечение, гарантирайки връщането на заема с ипотека на недвижимо имущество. Другият вариант е да ви бъдат изискани поръчител или съдлъжник по кредита. Това са най-добрите начини, с които да убедите кредитора, че ще изплащате дълга си.


Оферти бързи кредити с лошо цкр
Разгледайте нашите предложения за кредити без поръчител
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация