Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Пасивен доход – значение

Пасивен доход – значение

1711 / 2022
Доходите ни се делят на активни и пасивни. Активните получаваме в замяна на продукти и услуги, които предоставяме, но те изискват постоянство, т.е. генерират се от работа. Пасивните доходи от своя страна се получават от дейност, с която не се занимаваме непрекъснато.

Какво е пасивен доход

Това е печалба, която получаваме без постоянни усилия и умения. Изработили сме си я благодарение на активности в предишен момент, търпение и бизнес нюх, за да достигнем момента, в който ще започнем да получаваме регулярни приходи. Или обобщено – те са начин да получаваме редовно приходи, без да е необходимо да работим, но вече сме вложили в тях някаква инвестиция, било то знание, време или финансови средства.

пасивен доход - значение - crediyes

Какво е нужно, за да генерираме пасивен доход

Ако искаме да получаваме дългосрочно приходи, то първо трябва да се постараем и да вложим нещо от себе си: 
  • Време – за проучвания, работа и т.н., докато стигнем до успешната формула;
  • Пари – напълно е възможно да ни е нужна и инвестиция за закупуване на материали, имот, ценни книжа или друго; 
  • Знания и/или умения – ще са необходими анализи и разработване на стратегия.

Източници на пасивен доход

Разбира се, има различни видове източници на пасивен доход. Нужно е само да проучите пазара, да вложите известно време и пари, за да си осигурите приходи за напред:
  • Инвестиране – ценни книжа, акции. Ако не сте наясно, а имате свободни средства и искате да инвестирате, може да се консултирате със специалист;
  • Отдаване под наем – инвестицията в имот и след това отдаването му под наем винаги носи приходи, естествено, това означава и полагане на грижи за собствеността;
  • Рента – ако притежавате земеделска земя, която не обработвате, тогава я отдайте под аренда;
  • Авторски права – правите професионални снимки в свободното си време, предоставете ги на сайтове за платени изображения, които ще ви плащат процент от всяка продажба.
Това са само няколко примера, които биха ви дали възможност да получавате пари, без да се налага да влагате постоянни усилия. Може би няма да бъдат регулярни, но ще попълват вашия бюджет.
Ако вече имате идея, но освен знание и умения ще ви бъде необходим и начален капитал, Креди Йес ще ви осигури средствата. Нашите потребителски кредит и ипотечен кредит калкулатор ще ви дадат необходимия старт за новото начинание.

 
Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация