Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Какво представлява ...

Какво представлява рефинансиране на кредит

2505 / 2022

Днес тегленето на кредити е услуга, от която се възползват много потребители. Причините за това са различни – за ремонт, нова кола или належащи разходи. Често се налага тегленето на допълнителни суми и тогава клиентите могат да се възползват от рефинансиране.

Какво е рефинансиране на кредит

В ежедневието възникват ситуации, които налагат тегленето на нов кредит. Тук на помощ идва рефинансирането, с което ще върнете старото си задължение с изтеглянето на ново. Използвайки този финансов инструмент ще промените условията и ще намалите разходите по изплащането на дълговете ви. Ако изтеглите повече пари, ще ви останат свободни средства, които ще ви бъдат от полза, за да покриете належащите нужди или да вложите в други начинания.

Не можете да предвидите всичко, затова при дадени обстоятелства изпълнението по настоящия договор може да стане непосилно за вас. Рефинансирането е опция, която ще промени изискванията и ще ви улесни при изплащането, независимо дали говорим за потребителски или ипотечен кредит, който пък е опция за тегленето на по-голяма сума.

Как и кога може да направите рефинансиране

Имате няколко варианта, сред които да изберете най-добрия за вас:

  1. Да кандидатствате във финансовата институция, от където сте изтеглили първият заем – ще предоговорите условията, за да постигнете по-изгодни такива за вас;
  2. Да преговаряте с други кредитни компании – обърнете внимание на всички параметри и добре проучете новите възможности, които ще ви предложат;
  3. Третата опция, в случай че имате повече от едно задължение, е да обедините всички в едно – този вариант е предпочитан, защото е възможно да получите много по-изгодна оферта, за да погасите дълговете си при по-нисък лихвен процент и размер на вноската.

От значение е да знаете, че повечето кредитни институции имат условие да бъдат погасени минимален брой вноски преди да се пристъпи към процедура по рефинанс.

Рефинансиране на заем в Креди Йес

Можете да направите заявка за онлайн кредити, като изберете нужната сума и посочите оптималния за вас период, използвайки кредитния калкулатор в сайта. Сумата на старите задължения ще бъде погасена предсрочно, според законно установените норми.

Както при първоначалното заявяване на заем, така и при кандидатстването за рефинансиране, ще направим оценка на финансовите ви възможности и задлъжнялост към настоящия момент, след което ще получите становище.

В случай, че имате нужда от консултация посетете един от нашите офиси.

 

Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация