Facebook pixel
0700 890 550700 890 55
Коректно погасяване на ...
  • Кредити

  • Блог

  • Коректно погасяване на кредити – как да се справите - 2-ра част

Коректно погасяване на кредити – как да се справите - 2-ра част

2312 / 2023

Как да се справите с коректното погасяване на кредити 

Погасяване на кредити - полезни съвети 2
Погасяване на кредити - полезни съвети
След като вече изяснихме какво означава коректно погасяване на кредити, нека да ви дадем няколко полезни съвета за това, как да се справите с така поставената задача за погасяване на кредити. Необходимо е в рамките на периода, определен за погасяване на кредити, да спазвате следните правила:
 
1. Направете си бюджет, за да се справите с коректното погасяване на кредити – той може да бъде изготвен на седмична или месечна основа. Всичко зависи от това, кой вариант е по-удобен за вас и по-подходящ спрямо вашите лични финанси. Целта, разбира се, е да подобрите контрола върху управлението на своите финанси. Както отбелязахме по-горе, правилното управление на личните финанси е от ключово значение при предстоящо погасяване на кредити. Когато имате предварително разписан бюджет за седмицата или за месеца, вие ще знаете, например, кои покупки и разходи би било удачно да направите и кои е по-добре да избегнете с оглед на договорените планове и срокове за погасяване на кредити.
 
2. За да се справите с коректното погасяване на кредити, се въздържайте от неразумни харчове – при предстоящо погасяване на кредити е много важно да бъдете дисциплинирани и отговорни по отношение на ежедневните си харчове. Въздържайте се от неразумни разходи, които не са по джоба ви и биха ви поставили в затруднено финансово положение. Приоритизирайте договорените с вашите кредитори планове за погасяване на кредити и не правете нищо, което би ви отклонило от коректното следване на въпросните планове. Не бихте искали, например, заради покупката на нещо, което дори не ви трябва, да се провалите със задачата за коректно и навременно погасяване на кредити и да се вкарате в своеобразна спирала от дългове, нали?
 
3. Следете сроковете за отделните вноски и ще се справите с коректното погасяване на кредитите си – освен да бъдете финансово дисциплинирани и да си осигурите наличието на достатъчно средства за предстоящото погасяване на кредити, вие трябва да следите важните срокове по въпросното погасяване на кредити. Като сроковете за правене на отделните вноски, както и крайните срокове, определени за погасяване на кредитите. Следете стриктно въпросните срокове и ако се налага, ги вкарайте в подходящо приложение в смартфона си. Така ще бъдете сигурни, че задълженията ви ще бъдат изплатени навреме и всичко по отношение на предстоящото погасяване на кредити ще бъде наред. 
 

Вземете пари на заемРазгледайте страницата ни за обединяване на кредит

​Как да се справите с коректното погасяване на кредити

Заяви кредит
Потребителски кредит Ипотечен кредит
Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация